Вядома, што практычна ўсе тавары, якія выпускаюцца сучаснай прамысловасцю, маюць патрэбу ў пакаванні. Функцыі, якія выконваюцца ёю, шматлікія: ўпакоўка абараняе прадукцыю ад негатыўных уздзеянняў навакольнага асяроддзя пры транспарціроўцы, яна забяспечвае магчымасць больш-менш працяглага захоўвання вырабаў на складах і вітрынах. Нарэшце, упакоўка гуляе важную маркетынгавую ролю, дазваляючы эфектна паднесці прадукцыю патэнцыйным пакупнікам, прыцягнуць іх увагу, праінфармаваць аб спажывецкіх уласцівасцях і прымусіць здзейсніць куплю.

Мы прапануем вырабіць для вашай прадукцыі ўпакоўку з кардона, гофракардона, мікрагофракардона.

Вырабляемая намі прадукцыя можа быць аднакаляровай, поўнакаляровай, а таксама з выкарыстаннем пантонаў, разнафарматнай, згодна з заяўкай заказчыка.

Наменклатура вырабляемай прадукцыі:

  • скрыні з гафрыраванага кардона, ДСТ 9142-2014
  • упакоўка спажывецкая з кардона, паперы і камбінаваных матэрыялаў, ДСТ 33781-2016

Прадпрыемства прапануе латкі з бар'ерным (вода-жыранепранікальным) пластом пад кандытарскія вырабы з трохслаёвага мікрагофракардона, шоў-боксы, скрынкі для тартоў рознай формы і памераў з поўнакаляровай пячаткай, кардонную ўпакоўку з аўтадным (кашы, пельмені), ўпакоўку з мікра - і гофракардону (абутак, бытавая тэхніка, гофратара), сувенірную ўпакоўку (навагоднія баўлы).

Перавагі кардоннай ўпакоўкі

Назва матэрыялу адбываецца ад італьянскага словы «cartone», якое ў перакладзе азначае «жорсткі, цвёрды». Пераклад паказвае на перавагу, якая выгадна адрознівае кардонную ўпакоўку для харчовых прадуктаў ад ўпаковачных матэрыялаў, вырабленых, у прыватнасці, з паперы. З'яўляючыся шматслаёвым, жорсткім матэрыялам, кардон, які выкарыстоўваецца для вырабу ўпакоўкі, надае ёй досыць высокую механічную трываласць, здольнасць супраціўляцца механічным уздзеянням. 

Апісаная перавага ўласціва спажывецкай ўпакоўцы прадуктаў харчавання (яна вырабляецца з плоскага кардона), у яшчэ большай ступені яно ўласціва транспартнай харчовай тары (у большасці выпадкаў яе матэрыялам з'яўляецца шматслаёвы гафрыраваны кардон).

Наступная важная годнасць кардоннай упакоўкі для харчовых прадуктаў – яе экалагічнасць. Кардон, уступаючы ў кантакт з тым ці іншым прадуктам пры яго транспарціроўцы і захоўванні, не вылучае ў яго шкодных для здароўя чалавека рэчываў. З гэтага пункту гледжання кардонна-папяровая ўпакоўка адпавядае ўсім патрабаванням галіновых стандартаў, чым шмат у чым і вызначаецца яе высокая папулярнасць.

Нельга не адзначыць такую перавагу ўпакоўкі з кардона, як яе адносна невялікі вага (гэта ўласцівасць становіцца асабліва прыкметным пры параўнанні, напрыклад, з пакаваннем са шкла або пластмасы). Лёгкасць мае важнае значэнне не толькі для вытворцаў і прадстаўнікоў транспартных і гандлёвых кампаній, але і для канчатковых спажыўцоў прадуктаў харчавання.

Нарэшце, пакажам на цэнавую даступнасць кардоннай упакоўкі. У пераважнай большасці выпадкаў яна мае адносна невысокі кошт, а значыць, даступнай будзе і прадукцыя, якая ў яе змешчана.